Головна » 2015 » Березень » 19 » Що ускладнює роботу на пунктах пропуску, та створює поле для корупції?
10:09
Що ускладнює роботу на пунктах пропуску, та створює поле для корупції?

   Стали відомі прізвища нардепів, які заблокували прийняття важливих змін для власників авто на іноземній реєстрації

Сьогодні під час засідання Комітету з питань податкової та митної політики депутати Верховної ради України зірвали прийняття рішення щодо законопроекту №1393 Про збільшення строків транзитних перевезень для автомобільного транспорту.

Членам Комітету не вистачило кількох голосів для прийняття позитивного рішення по закону, який торкається інтересів власників автомобілів на іноземній реєстрації.

Не підтримали рішення представники партії “Самопоміч”. Зокрема це депутати-члени фракції “Об’єднання «Самопоміч” Андрій Журжій та Тетяна Острікова (“За” проголосували депутати Антонищак, Горват, Вознюк, Головко, Герега, Кришин, Сидорчук, Юрик та Продан).

Суттю законопроекту є фактична легалізація ситуації з масовим користуванням жителями прикордонних територій України автомобілів з ЄС без необхідності дороговартісного розмитнення в Україні. Для цього людям доводиться кожні 5-10 днів перетинати державний кордон, що ускладнює роботу на пунктах пропуску та створює поле для корупції. Законопроект передбачав збільшення строку безмитного транзиту з 5-10 днів до 30-ти.

Нагадаємо, ще в квітні 2014 року у Верховній Раді було офіційно зареєстровано законопроект №4341 про внесення змін до Митного кодексу України щодо встановлення строків транзитних перевезень для автомобільного транспорту. Співавторами були декілька нардепів, у тому числі закарпатці Валерій Пацкан та Іван Бушко. Законопроект пройшов усі необхідні погодження, однак до порядку денного потрапити не встиг.

Наприкінці 2014 року уже в новому скликанні ВР цей же законопроект знову зареєстрував нардеп Ярослав Дубневич у співавторстві із закарпатськими обранцями Валерієм Пацканом та Робертом Горватом. На цей раз ініціатива не пройшла навіть затвердження у комітетах.

Переглядів: 482 | | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar