Головна » 2014 » Жовтень » 24 » Особливості експлуатації автомобіля восени
09:14
Особливості експлуатації автомобіля восени

  Осінь буває різною. Рання осінь, зазвичай, мало чим відрізняється від літа, а от потім, коли осінь в повну силу входить в свої права і погода різко змінюється навіть протягом дня, важливо правильно доглядати за своїм автомобілем.

1. Слідкуйте за склоомивача і двірниками.Якщо в нього залита вода або розбавлена ​​рідина для склоомивача, що припустимо влітку, її потрібно злити з резервуара. Вночі та вранці восени бувають заморозки, так що вода просто може замерзнути. Якщо це сталося, відтавати систему потрібно в теплому приміщенні, наприклад, в теплому паркінгу або на мийці. Після відтавання необхідно злити воду і заповнити резервуар незамерзаючої омиваючої рідиною. Після цього бажано варто кілька разів побризкати на стекла, щоб витіснити що залишилася в трубочках воду. Не забудьте також і про склоочисники або «двірники». Якщо вони залишають брудні розводи або не справляються зі звичайним дощем, їх варто замінити.

2. Замініть літні сорти мастил на зимові. При вході в осінньо-зимовий період варто зайвий раз перевірити технічний стан свого транспортного засобу і замініть літні мастила на зимові, інакше крім підвищеного зносу вузлів і агрегатів можуть статися і поломки, а навіть найменша несправність в холодну пору року може стати причиною аварії.

3. Слідкуйте за зарядкою акумуляторної батареї.Недозаряджена або частково заряджена батарея має знижену щільність електроліту, а з настанням холодів ця щільність ще більше знижується. В результаті акумулятор ще більше дорозряжаєтся і з ранку може просто не запуститися або замерзнути.

4. Вчасно просушуйте салонні килимки. Так, саме мокрі текстильні килимки в салоні є однією з причин запотівання шиб пізньої осені. Просушити їх можна і під час тривалої поїздки, направивши тепле повітря вниз.

5. Не забувайте протирати фари.Хоча б час від часу це варто робити і не тільки через дощ і бруду. Восени світловий день скорочується, а мокрий асфальт, усіяний опалим листям, погано відображає світло і брудні фари висвітлюватимуть крихітну площу під самим носом вашого авто. А ще осінь підступна своїми туманами і опалим листям, тому в погану видимість варто включати передні і задні протитуманні ліхтарі.

6. Перевірте і відрегулюйте гальма. Усунути нерівномірність дії гальм лівих і правих коліс автомобіля особливо важливо восени. Навіть при легкому гальмуванні на мокрій або слизькій дорозі ця несправність вкрай небезпечна. Також причиною заносу або відведення убік може служити нерівномірний знос протектора шин або різницю тиску в шинах.

7. Не забувайте в дома  щітки та скребки. Вони можуть дуже стати в нагоді (особливо вранці), коли скла вашого авто покриті тонкою скоринкою льоду або мряці, що утворилася протягом холодної осінньої ночі.

8. Особливості маневрування.У поганих погодних умовах, коли дощ переходить у сніг, місцями залишилися опале листя, необхідно дотримуватися своєї смуги і не перевищувати швидкість, навпаки, якщо це можливо, трохи її знизити. Шар мокрих осіннього листя різко знижує зчеплення шин з дорогою, особливо в поворотах і при різкому гальмуванні. Якщо при цьому попадаються ще й калюжі, то може виникнути ефект аквапланування, при якому автомобіль стає майже некерованим. Так що знижуйте швидкість, маневруйте плавно, збільшуйте відстань до попереднього авто. Крім іншого, це допоможе вам згадати зимові навички водіння і впевнено почувати себе на вкритому кригою асфальті.

Переглядів: 495 | | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar