Головна » 2016 » Березень » 12 » 5 способів скинути ціну при покупці машини “з рук”
09:18
5 способів скинути ціну при покупці машини “з рук”

   Навесні оживає вторинний ринок, але продавці вже орієнтуються на злетілі ціни на нові машини в автосалонах. Чи можна охолодити їх запал і вигідно купити авто? Отож, пробуємо розібратися:

1. Геть перекупника Дуже неприємний народ ці перекупники. За спекуляцію вже давним-давно не судять, але ці просто паразитують, навмисно піднімаючи ціни і нахабно дістаючи продавців своєю грубою нав’язливістю. Якщо ж продавець здасться і машина опиниться в руках перекупника, він спробує її тут же продати, пальцем об палець не вдаривши для поліпшення її стану. Якщо йому чесно заявили про якусь несправність при продажу, то своєму покупцеві він про неї вже не скаже. Він не буде нічого пилососити, підфарбовувати і ремонтувати, він буде намагатися обдурити. Помити мотор, якщо з нього підтікає масло, скрутити пробіг – ось їх арсенал «передпродажної підготовки». Так що з посередниками справу краще не мати.

2. Кризовий маркетинг Прийти навмання і почати розмову з того, що в машинах ви нічого не тямите, – найгірший варіант. Продавець відразу почне вас закидати термінами, умовляннями і запевненнями. Ідеально зрізати його на півслові демонстрацією знання ринку і моделі. Тут інтернет вам на допомогу: сайти оголошень і водійські форуми. Але краще все-таки захопити з собою приятеля, який реально розбирається в автомобілях.

3. Не плескайте в долоні Торгівля, може, і не мистецтво, але лицемірство тут вітається. Якщо ви вмить приходите в захват від машини і починаєте першим ділом захлинаючись розповідати продавця, що хотіли купити ось саме таку, прямо навіть такого кольору, а число в номерному знаку збігається з номером вашої квартири, він так і буде вважати, що справа в капелюсі. І ніякої знижки вам не дасть. Сховайте позитивні емоції: як бувалий картяр, на обличчі якого не відбивається зовсім нічого.

4. Грайте і аргументуйте «Ось це крило явно перефарбовано. І бампер нещільно прилягає. На склі скол. І гума лиса. А в салоні курили, так? Ой, і попіл падав …» В арсеналі покупця має бути не менше десятка чергових аргументів, які дозволяють перевести розмову про тотальну дорожнечу в бік критики криворуких автослюсарів і поганих доріг. Тут важливо стежити за реакцією продавця. Він повинен розуміти, що, по-перше, перед ним людина не випадкова, по-друге, зацікавлена. Ось тоді і запрацює купон лічильник.

5. Вибирайте рідкісне Чорний Ford Focus або білий Renault Logan за умови нормального стану і адекватної ціни у продавця і так з руками вирвуть. Доки в торгівлі називають це ліквідністю: чим популярніша модель на ринку, тим простіше її перепродати. Цю машину знають всі, запчастини є на кожному розі. А хто купить за оголошенням, наприклад, французький Citroёn ніжно-блакитного кольору? З цим вже складніше. Значить, продавець погодиться зробити велику знижку реальному покупцеві. Тут вже ваша черга визначитися – чи приймати естафету. Якщо плануєте поїздити лише рік-другий, краще з такими варіантами не зв’язуватися. Але коли плани інші: володіти нею 3 – 5 років, а потім, наприклад, назовсім віддати дітям (батькам), то чому б і ні. Адже ніхто ж не каже, що ця машина – погана. Просто вона не затребувана на вторинним ринку. Буває так, що білий Volkswagen Golf перепродати легко, а зелений SEAT Leon з повністю тієї ж начинкою що у фольцвагена – складно, і тут уже простір для торгу.

Переглядів: 436 | | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar